Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 28-02-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Cursos bàsics del programa de seguretat alimentària pels manipuladors d’aliments
Cursos bàsics del programa de seguretat alimentària pels manipuladors d’aliments
Tornar Tornar
18/09/2013
 

Durant el primer semestre del 2012 es va dur a terme la primera fase del Programa de Seguretat Alimentària, que tenia per objectiu elaborar una classificació dels establiments de restauració i venda minorista de productes alimentaris de Sant Joan de Vilatorrada en funció del seu risc per a garantir la seguretat alimentària.   

Durant sis mesos, es van visitar un total de 114 establiments als quals es va aplicar un protocol de control i vigilància per a avaluar-ne el risc. Aquestes visites ens han permès  elaborar un registre municipal d’establiments i establir un pla de visites de seguiment i control per tal de garantir la seguretat alimentària a Sant Joan de Vilatorrada. 

 

Un dels elements bàsics per garantir la seguretat dels aliments que arriben a la ciutadania, és que la seva manipulació en el punt de venda sigui correcta.

 

Per tal de garantir aquesta seguretat, la regidoria de Salut promou cursos de seguretat alimentària per establiments de competència municipal, organitzat per l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada a les dependències del Centre d’Iniciatives per l’Ocupació de Cal Gallifa.

 

Els propers dies 23 de setembre, 14 d’octubre i 21 d’octubre l’ajuntament organitzarà 3 sessions del Curs bàsic de seguretat alimentària adreçades als manipuladors dels establiments alimentaris del nostre municipi.

L’objectiu és proporcionar als manipuladors d’aliments els coneixements necessaris per garantir la higiene i la seguretat alimentària en el seu lloc de treball.

Els alumnes rebran un dossier amb els continguts del curs, que versaran sobre les malalties transmeses pels aliments, les toxi-infeccions alimentàries (TIA’s), els perills biològics, físics i químics. També es parlarà d’hàbits higiènics, així com dels conceptes bàsics del sistema d’Autocontrol i dels prerequisits.

 

En finalitzar les activitats formatives es lliurarà un certificat als assistents que acredita l’activitat i recull els continguts impartits, document que els ha de servir per actualitzar el Pla de formació de l’establiment.

 

    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona