Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 26-06-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > L’Ajuntament rep les cooperatives escolars
L’Ajuntament rep les cooperatives escolars
Tornar Tornar
18/12/2018
 

Els alumnes de cicle superior de primària dels centres Ametllers, Collbaix i Joncadella han presentat al consistori el treball fet fins ara en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE)

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) –impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada- avança amb pes ferm. Els alumnes de cinquè de primària dels centres Ametllers, Collbaix i Joncadella han visitat durant el mes de desembre el consistori per presentar l’estat actual d’aquest pla educatiu que té com a objectiu desenvolupar entre els estudiants els valors, els hàbits i les capacitats clau vinculades a l’emprenedoria

El programa Cultura Emprenedora a l'Escola, fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat. Enguany s’hi ha sumat 21 municipis al programa. En aquest sentit, un total de 50 ens locals, 98 municipis i 235 escoles acompanyaran a 9.373 alumnes de cicle superior de primària en el seu procés de creació i gestió de 235 cooperatives escolars.

El projecte va arrencar amb l’inici del nou curs escolar 2018/2019 i al llarg d’aquests darrers dies l’alcalde Gil Ariso ha rebut la visita de les diferents cooperatives que han creat els estudiants amb l’objectiu de conèixer de primera mà en quin punt es troben com a cooperatives, el treball fet fins al moment i quins són els projectes de futur. “Des del consistori oferim tots els nostres recursos al servei de l’esperit emprenedor i innovador de l’alumnat per tal que aquest sigui un projecte d’allò més enriquidor per les dues parts”, explica Ariso. La visita al consistori, a més, ha servit per què les cooperatives sol·licitessin el seu número d’identificació fiscal (NIF). 

Durant els darrers mesos totes les cooperatives han triat nom, han fet la seva acta de constitució, han elaborat els seus estatus i han triat els equips directors (president/a, tresorer/a i secretari/ària). També s’han configurat en cinc cooperatives: Imagination&Joy (Escola Collbaix); C.R.E.A Units i LNC Petits Cooperatius (l’Escola Ametllers), Selvàtics i Joncagamers (l’Escola Joncadella). 

Precedents

Per cinquè curs consecutiu, els centres educatius de Sant Joan de Vilatorrada prenen part d’aquest projecte. El primer any va participar-hi l’Escola Ametllers, el 2015 s'hi va incorporar l’Escola Collbaix, i des del 2016 també hi pren part l’Escola Joncadella. 

Cooperativa Collbaix
FotoCooperativa Collbaix
Cooperatives Ametllers
FotoCooperatives Ametllers
Cooperatives Joncadella
FotoCooperatives Joncadella
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona