Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 27-06-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Comença la campanya municipal de registre al Cens Genètic Caní
Comença la campanya municipal de registre al Cens Genètic Caní
Tornar Tornar
31/10/2018
 
De l’1 de novembre al 31 de gener de 2019 es duran a terme, gratuïtament, les analítiques de sang dels gossos del municipi per tal de censar-los genèticament. És obligatori que els propietaris censin els seus gossos i  gosses amb l’objectiu de controlar la població d’animals de companyia i combatre’n l’abandonament.

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, a través de la Regidoria de Gestió i Planificació dels Recursos i el Medi Ambient, va iniciar l’1 de novembre una campanya de cens i identificació genètica dels gossos i gosses del municipi per tal d’identificar genèticament les mascotes i donar-los d’alta al cens municipal.

En aquest sentit el consistori recorda als veïns i veïnes que, en compliment de l’Ordenança municipal de tinença, comerç i recollida d’animals domèstics, la inscripció i la identificació dels animals domèstics és obligatòria i té com a objectiu controlar la població d’animals de companyia del municipi; combatre l’abandonament; facilitar la recuperació dels animals en cas de pèrdua; i identificar i localitzar els propietaris del animals en cas de maltractament, abandonament o incompliment de les normes establertes a l’ordenança, com l’abandonament d’excrements d’animals a la via pública.

A més, els propietaris d’animals de companyia estan obligats a inscriure’ls en el registre municipal en el termini de 30 dies comptats a partir de la data de naixement o adquisició de l’animal. Per acabar, l’Ajuntament recalca la importància d’actualitzar les dades del cens quan el propietari canviï de domicili i donar-lo de baixa en cas de defunció.

Com funciona el Cens Genètic Caní?

El patró d’ADN s’aconsegueix mitjançant una analítica de la sang de l’animal, que s’ha de realitzar a través d’un veterinari prèviament format per a realitzar aquesta prova.

L’Ajuntament ofereix la gratuïtat del cens fins el 31 de gener de 2019

Per a facilitar la tasca de cens, l’Ajuntament ha establert un contracte amb els veterinaris del municipi per tal que els propietaris puguin realitzar l’analítica concertant cita prèvia en una d’aquestes clíniques:

  • Clínica Veterinària Collbaix (c/Manresa, 44. Tel. 93 876 78 76)
  • Feres Veterinaris (av. Torrent del Canigó, 53. Tel. 93 876 48 41)

Aquesta analítica serà gratuïta per a tots els propietaris que la realitzin entre l’1 de novembre de 2018 i el 31 de gener de 2019 (o fins a esgotar la partida pressupostària assignada), ja que el cost l’assumirà íntegrament l’Ajuntament. Un cop passat aquest termini o esgotat el pressupost, cada propietari haurà d’assumir-ne el cost.

Un cop feta l’analítica, el propietari haurà de recollir una xapa metàl·lica identificativa de l’animal al centre veterinari on hagi fet l’analítica, amb el número de cens, el nom del gos/gossa i el telèfon de contacte del propietari en cas de pèrdua de l’animal. Per a qualsevol dubte, les persones interessades es poden posar en contacte amb l’Ajuntament.
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona