Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Bona acollida en la donació de sang a Cal Gallifa
Bona acollida en la donació de sang a Cal Gallifa
Tornar Tornar
18/04/2017
 
Durant la jornada celebrada el dijous 14 d'abril es van realitzar 37 extraccions.

Sant Joan de Vilatorrada va tornar a demostrar la seva solidaritat en una nova jornada de donació de sang. 37 veïns i veïnes -entre ells, tres nous donants- es van apropar a Cal Gallifa per participar en la novena edició de la campanya de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits, que compta amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament. També es van produir dos oferiments més de persones que volien donar sang, però no es va poder fer efectiu perquè no complien amb els requeriments necessaris.

Aquesta va ser la segona convocatòria d'aquest any 2017 després de l'èxit de participació en la primera jornada de donació de sang, celebrada a mitjans de gener. La regidora de Salut, Xus Segura, destaca que "el nombre de donacions ha disminuït respecte a la primera jornada, però cal tenir en compte que aquesta segona cita ha coincidit amb la festivitat de Setmana Santa, per això cal posar en valor l'alta mobilització i implicació dels veïns i veïnes"

Durant la jornada, celebrada el dijous 14 d'abril des de les 17 fins a les 21 hores, els assistents que ho van requerir també van rebre informació sobre totes aquelles accions que es realitzen amb l'objectiu de millorar la salut de les persones, com poden ser la donació de cordó o medul·la òssia. El consistori, doncs, valora positivament la xifra aconseguida, felicita els santjoanencs i santjoanenques pel seu gest altruista i els convida a col·laborar en properes jornades de donacions de sang. 

Properes convocatòries

Sant Joan de Vilatorrada acollirà dues noves jornades més amb l'objectiu d'ajudar a satisfer les necessitats de la xarxa sanitària del territori català. En aquest sentit, el Banc de Sang i Teixits recorda que a Catalunya, actualment, es necessiten 1.000 donacions diàries. Per tot plegat, cada donació pot suposar salvar fins a tres vides. El Banc de Sang i Teixits i l'Ajuntament volen convertir la donació de sang en un hàbit i atreure nous donants, per això encoratgen els santjoanencs i santjoanenques a mobilitzar-se i mostrar la seva solidaritat i generositat en les properes cites, que tindran lloc els dies 22 de juny i 5 d'octubre.

Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona