Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 16-02-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > La campanya ‘Tracta’m bé’ es presenta a Sant Joan de Vilatorrada
La campanya ‘Tracta’m bé’ es presenta a Sant Joan de Vilatorrada
Tornar Tornar
26/02/2018
 
La presentació, oberta a tota la ciutadania, té com a objectiu detallar els objectius de la campanya, les accions que es desenvoluparan al municipi en el marc d’aquest projecte comarcal i els diferents canals de participació que tenen a l’abast tots els veïns i veïnes i el teixit associatiu i comercial per prendre part activament d’aquesta iniciativa.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada acollirà dimecres 7 de març, a partir de les 16 h., l’acte de presentació de l’inici de la campanya ‘Tracta’m bé’ al municipi, impulsada per l'Àrea d'Inclusió Social del Consell Comarcal del Bages i emmarcada en el Protocol d'actuació coordinada contra els maltractaments a la gent gran de Manresa i el Bages (PROMAGG). La iniciativa, que compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, neix amb el doble propòsit de prevenir els maltractaments a les persones grans i fomentar el bon tracte i els valors positius cap a aquest col·lectiu, com a mètode de prevenció i sensibilització.

La presentació, oberta a tota la ciutadania, té com a objectiu detallar els objectius de la campanya, les accions que es desenvoluparan al municipi en el marc d’aquest projecte comarcal i els diferents canals de participació que tenen a l’abast tots els veïns i veïnes i el teixit associatiu i comercial per prendre part activament d’aquesta iniciativa.
Accions del 'Tracta'm bé'

El Consell Comarcal dóna suport als 29 municipis que conformen l'Àrea Bàsica del Bages –entre ells, Sant Joan de Vilatorrada- per desplegar les actuacions previstes en una campanya en la qual s'hi han adherit tots els ajuntaments de la comarca. La iniciativa consta d'un paraigües i d'uns materials comuns que cada municipi podrà adaptar a les seves necessitats. A més, el Consell de la Gent Gran del Bages també col·labora en les tasques d'execució i desplegament d'aquesta iniciativa.

El Consell Comarcal ha adquirit 100 exemplars del llibre 'Relats amb tracte' que preveu repartir als Casals de la Gent Gran dels municipis del Bages. La publicació inclou 12 relats curts i un altre d'inèdit de l'escriptora Isabel-Clara Simó, on es reflecteixen diversos tipus d'abusos que poden patir les persones grans. Una altra actuació és la representació de les 'Escenes amb tracte', una adaptació teatral d'alguns relats del llibre, que es desplegarà a partir de 2018 a través del grup de teatre d'Artés.

D'altra banda, 'Espai amb tracte' és una acció conjunta que engloba petit comerç, administracions i diferents espais com a detectors de possibles situacions de risc que poden patir les persones grans. Compartint el document de conformitat i l'adhesiu, s'identifiquen els establiments i equipaments amb una marca de qualitat i bon tracte. Com a fet inèdit, doncs, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Manresa amplien aquesta actuació i distribuiran els adhesius per diversos espais, com poden ser centres de salut, residències, equipaments municipals, centres de dia i entitats bancàries, entre altres. El document d'adhesió, que inclou un llistat d'indicadors de possibles maltractaments, incorpora també una targeta amb dades de contacte per tal de centralitzar la detecció de casos. En aquest sentit, s'ha treballat i es continuarà fent de manera periòdica el circuit tècnic municipal i comarcal per atendre aquesta demanda. 

La campanya 'Tracta'm bé' al Bages també impulsa 'Aules amb tracte': un projecte transversal en el qual es proposen activitats adreçades als tres cicles de primària i s’estructura en tres activitats: cicle inicial de primària amb “Un dia seré gran, molt gran”; cicle mitjà de primària amb “Un dia vaig ser petit, molt petit”; i cicle superior de primària amb “Contes per fer-se gran”. En total, s’han adquirit 25 exemplars d’aquest conte i durant el primer semestre de l'any 2018 es treballaran tallers i altres propostes educatives als centres de la comarca que s'oferiran a través de la revista El Pot del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Bages. 

Per últim, l'acció 'Situacions amb tracte' consisteix en la difusió i distribució de 6.000 pòsters que mostren episodis de maltractament i també de bon tracte envers la gent gran. Es pot consultar tota la cartelleria en aquest enllaç.


Cartell de la presentació de la campanya 'Tracta'm bé'
FotoCartell de la presentació de la campanya 'Tracta'm bé'
Documents
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona