Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 27-05-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Vols productes de proximitat i qualitat? No et perdis el Mercat de Cooperatives Escolars!
Vols productes de proximitat i qualitat? No et perdis el Mercat de Cooperatives Escolars!
Tornar Tornar
25/05/2018
 
L'alumnat de les escoles Ametllers, Collbaix i Joncadella vendran les seves elaboracions el proper dijous 31 de maig, de 09 h. a 13 h., a la zona on se situa el mercat local setmanal.

Cinc cooperatives –CLEA.RS i Coop Happy (Escola Ametllers); HappyShop (Escola Collbaix); Joncperativa i Joncatubers (Escola Joncadella)- ja tenen llestos els seus productes artesans per oferir-los als veïns i veïnes del municipi. 

D'aquesta manera, els nens i nenes de 5è de primària seran els grans protagonistes el proper dijous 31 de maig al mercat local, on vendran els seus articles en una jornada emmarcada en la darrera fase del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola (CUEME), un programa impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. A més, una part dels beneficis que s'obtinguin al Mercat de Cooperatives Escolars anirà destinat a aquelles ONG i/o entitats socials que escullin les cooperatives, evidenciant així el compromís social dels més petits amb l'objectiu de construir una societat més justa i cohesionada.

Durant els darrers mesos, el projecte CUEME ha implicat la creació, organització i gestió d'una cooperativa de productes artesans. Així doncs, els infants han assimilat conceptes d'emprenedoria mitjançant un aprenentatge transversal i han exercitat capacitats com el treball en equip, la planificació, la responsabilitat i l'autonomia en un context creatiu i lúdic. Aquest programa, impulsat per quart curs consecutiu a Sant Joan de Vilatorrada, finalitzarà el properament amb la cloenda i el tancament de la cooperativa.

Més enllà d'involucrar l'alumnat, el projecte CUEME també requereix de la implicació del professorat, equip directiu, famílies, ens locals i empreses i entitats dels municipis. D'aquesta manera, l'acció formativa també té l'objectiu de capacitar als agents participants en el projecte per adquirir coneixements en competències emprenedores, dotar d'estratègies per a la implementació del projecte a l'aula i integrar l'experiència escolar en l'estratègia local.

L'Ajuntament fa una crida als santjoanencs i santjoanenques a prendre part del Mercat de Cooperatives Escolars i implicar-se activament en aquesta nova jornada emprenedora i solidària al municipi. 

Precedents

Per quart curs consecutiu, els centres educatius de Sant Joan de Vilatorrada prenen part del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola projecte. El primer any va participar-hi l’Escola Ametllers, el 2015 s'hi va incorporar l’Escola Collbaix, i des del 2016 també hi pren part l’Escola Joncadella. El pla implica aquest curs 2017/2018 un total de 128 alumnes entre els tres centres.

Cartell del Mercat de Cooperatives Escolars
FotoCartell del Mercat de Cooperatives Escolars
Documents
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona