Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Resultats a Sant Joan de Vilatorrada del Referèndum d’autodeterminació
Resultats a Sant Joan de Vilatorrada del Referèndum d’autodeterminació
Tornar Tornar
02/10/2017
 
L’Ajuntament posa en valor la demostració de civisme, respecte i compromís amb la democràcia exhibits durant tota la jornada electoral pels santjoanencs i condemna de forma enèrgica la repressió, violència i vulneració dels drets civils patits pels veïns i veïnes. 

Diumenge 1 d’octubre, un total de 3.332 persones van exercir en els col·legis electorals de Sant Joan de Vilatorrada el seu dret a vot en el Referèndum d’autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya. El ‘SÍ’ va ser l’opció més votada per part dels veïns i veïnes (3.140). El ‘NO’ va rebre el suport de 133 persones; mentre que es van comptar un total de 47 vots en blanc i 12 de nuls

Una demostració popular de civisme

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada agraeix públicament a tots els veïns i veïnes que van participar directa o indirectament d’aquest procés la seva demostració de civisme, respecte, pacifisme i compromís amb el municipi, la democràcia, les llibertats, els drets civils i les urnes exhibida al llarg de tota la jornada.

En aquest sentit, l’alcalde Gil Ariso explica que “sempre és positiu i encoratjador veure com la ciutadania respon quan és cridada a les urnes per decidir sobre el seu futur. I més, quan ho ha de fer sota l’amenaça de la brutalitat i la repressió”. Així mateix, Ariso agraeix la tasca dels voluntaris i membres de les meses electorals per “garantir la neutralitat, imparcialitat i bon desenvolupament del procés” i posa en valor el recolzament rebut per part del cossos de Mossos d’Esquadra i Bombers per “assegurar la integritat de totes les persones i minimitzar els efectes de la repressió i violència indiscriminades dels cossos policials de l’Estat espanyol”.

Repressió i greu vulneració dels drets civils i les llibertats

Durant la jornada, més d’una vintena de veïns i veïnes van requerir d’atenció mèdica i sanitària de diferent índole com a conseqüència de les càrregues policials dutes a terme pel cos de la Guardia Civil als col·legis electorals del municipi. A més, diferents equipaments municipals també van patir importants desperfectes i destrosses. Unes actuacions que des del consistori, vistes les greus conseqüències personals i materials ocasionades, s’entenen com a desproporcionades, indiscriminades, negligents i injustificades.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada lamenta, condemna i denuncia públicament les agressions patides per santjoanencs i santjoanenques i pels cossos de Mossos d’Esquadra i Bombers a mans de membres del cos de la Guardia Civil; així com la usurpació d’urnes als col·lgis electorals.

En aquest sentit, el consistori analitzarà detingudament tots els danys ocasionats i estudiarà la possibilitat d’emprendre accions legals i/o penals davant d’aquelles actuacions que poden ser constitutives d’un delicte i/o negligència en defensa dels drets i llibertats de tots els veïns.

Concentració en defensa dels drets civils i llibertats del poble de Catalunya

Avui dilluns 2 d’octubre al migdia, l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s’ha sumat a la crida feta per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i ha convocat una concentració popular i pacífica davant del consistori de rebuig a la repressió i la vulneració dels drets civils i les llibertats patides pels catalans i catalanes en diferents punts del territori durant la celebració del Referèndum d’Autodeterminació.

Concentració popular davant de l'Ajuntament
FotoConcentració popular davant de l'Ajuntament
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona