Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 17-02-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > L’Ajuntament rep la visita anual de les cooperatives escolars
L’Ajuntament rep la visita anual de les cooperatives escolars
Tornar Tornar
18/12/2017
 
Els alumnes de cinquè de primària dels centres Ametllers, Collbaix i Joncadella han presentat aquest desembre al consistori el treball fet fins ara en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola –impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada- avança a bon ritme al municipi. Els alumnes de cinquè de primària dels centres Ametllers, Collbaix i Joncadella han visitat recentment el consistori per presentar l’estat actual d’aquest pla educatiu que té com a objectiu desenvolupar entre els estudiants els valors, els hàbits i les capacitats clau vinculades a l’emprenedoria.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola es porta a terme durant tot el curs i simula la creació, organització, gestió i tancament d'una cooperativa escolar de la qual formen part els alumnes d’una aula. A través d’aquest treball, els estudiants aconsegueixen desenvolupar les seves capacitats emprenedores, estableixen una connexió entre el treball i l’escola, aprenen de forma transversal i es formen en un context creatiu i lúdic.  

El projecte va arrencar amb l’inici del nou curs escolar 2017/2018 i al llarg d’aquests darrers dies l’alcalde Gil Ariso i la regidora d’Educació, Mar Osete, han rebut la visita de les diferents cooperatives, que han creat els estudiants, amb l’objectiu de conèixer de primera mà el treball fet fins al moment. La visita al consistori, a més, ha servit per que les cooperatives sol·licitessin el seu número d’identificació fiscal (NIF). 

En aquest sentit, durant els darrers mesos totes les cooperatives han triat nom, han fet la seva acta de constitució, han elaborat els seus estatuts –on hi han establert una clàusula que permetrà destinar tots els beneficis a una ONG i/o entitat social- i han triat els equips directius (president/a, tresorer/a i secretari/ària). També han organitzat els diferents equips de treball. En total s’han configurat cinc cooperatives: CLEA.RS i Coop Happy (Escola Ametllers); HappyShop (Escola Collbaix); Joncperativa i Joncatubers (Escola Joncadella). 

Precedents

Per quart curs consecutiu, els centres educatius de Sant Joan de Vilatorrada prenen part d’aquest projecte. El primer any va participar-hi l’Escola Ametllers, el 2015 s'hi va incorporar l’Escola Collbaix, i des del 2016 també hi pren part l’Escola Joncadella. El pla implica aquest curs 2017/2018 un total de 125 alumnes entre els tres centres.

Visita de la cooperativa de l'Escola Collbaix
FotoVisita de la cooperativa de l'Escola Collbaix
Visita de les cooperatives de l'Escola Ametllers
FotoVisita de les cooperatives de l'Escola Ametllers
Visita de les cooperatives de l'Escola Joncadella
FotoVisita de les cooperatives de l'Escola Joncadella
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona