Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 25-05-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Comença la segona ronda del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i de Recte
Comença la segona ronda del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i de Recte
Tornar Tornar
26/09/2018
 
En els propers dies, l’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d’Althaia iniciarà l’enviament de cartes a veïns i veïnes del municipi d’edats compreses entre 50 i 69 anys per tal de convidar-los a fer-se una prova voluntària a casa.

Aquest mes d’octubre Sant Joan de Vilatorrada iniciarà la segona ronda del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i de Recte, una iniciativa d'abast català que s'adreça a tots els homes i dones d’entre 50 i 69 anys. El programa va arrencar el 2009 a Barcelona i des de l'any 2016 s'està desplegant a Sant Joan de Vilatorrada.

En els propers dies l’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d’Althaia iniciarà l’enviament de cartes a veïns i veïnes d’edats compreses entre 50 i 69 anys per tal de convidar-los a fer-se de forma voluntària una prova molt senzilla a casa.

Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista. El procediment és senzill, i amb la carta que es rebi a casa caldrà dirigir-se a una de les farmàcies adherides al programa. Lliurant la carta a la farmàcia es donarà la prova per recollir la mostra de femta, que després serà retornada pels usuaris a la farmàcia. 

Un cop analitzada pel laboratori es comunicarà el resultat final per correu o per telèfon. En cas que la prova sortís positiva, s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.
El càncer de còlon i recte és el més freqüent en el conjunt dels homes i dones a Catalunya, i suposa la segona causa de mort per càncer a Catalunya. L’objectiu principal del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte és detectar lesions preneoplàsiques anomenades pòlips i càncers en estadi precoç, que tindran un millor tractament i més bon pronòstic.Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i de Recte
FotoPrograma de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i de Recte
Documents
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona