Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 26-09-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Nova campanya "1 dia 1 principi"
Nova campanya "1 dia 1 principi"
Tornar Tornar
11/11/2019
 
El 20 de novembre es compliran 60 anys de la Declaració dels drets dels infants. Va ser adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 1959 i encara a dia d'avui milions d'infants arreu del món no els tenen garantits.

La Declaració dels drets dels infants té 10 principis fonamentals que et volem donar a conèixer des de la regidoria d'Infància i Joventut de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada.
Per això, aquest dilluns 11 de novembre comencem la campanya "1 dia 1 principi".

El primer principi és el dret a la identitat:
"L'infant té dret, des del seu naixement, a un nom i una nacionalitat" (Principi I de la Declaració dels drets dels infants)

El segon és el següent:
“L’infant ha de gaudir de tots els drets sense excepció de cap mena ni discriminació per motius de raça, de color, de sexe, de llengua, de religió, d’opinió política o d’altra índole, d’origen nacional o social, posició econòmica, de naixement o de qualsevol altra condició, sigui de l'infant mateix o de la seva família.” (Principi II de la Declaració dels drets dels infants).

Seguim amb el tercer principi, el del dret a l'educació:
“L'infant té dret a rebre educació, que serà gratuïta i obligatòria almenys en la seva etapa elemental. Se li donarà una educació que afavoreixi la seva cultura general i li permeti, en condicions d’igualtat d’oportunitats, desenvolupar les seves aptituds i el seu judici individual, el seu sentit de la responsabilitat moral i social, i esdevenir un membre útil de la societat.” (Principi III de la Declaració dels drets dels infants).

Quart principi, el dret a la qualitat de vida:
“L'infant ha de tenir dret a créixer i a desenvolupar-se amb salut; i amb aquest fi caldrà proporcionar-li, així mateix com a la mare, cura i protecció especials, incloent-hi l’atenció prenatal i postnatal adequades. L'infant té dret a disposar d’alimentació, habitatge, recreació i serveis mèdics adequats”. (Principi IV de la Declaració dels drets dels infants).

Cinquè principi, el dret a l'auxili:
“L'infant ha de figurar entre els primers de rebre, en tota circumstància, protecció i socors”. (Principi V de la Declaració dels drets dels infants).

Sisè principi:
“L’infant necessita amor i comprensió per al desenvolupament ple i harmoniós de la seva personalitat. Ha de créixer en un ambient d’afecte i de seguretat moral i material. La societat i les autoritats públiques tenen el deure de dedicar una cura especial envers els infants sense família o que estiguin mancats de mitjans de subsistència”. (Principi VI de la Declaració dels drets dels infants).

Setè principi:

“L'infant que pateixi impediments físics, mentals o socials, ha de rebre el tractament, l’educació i les atencions necessàries que requereixi la seva particular situació”. (Principi VII de la Declaració dels drets dels infants).

Vuitè principi, dret a la protecció:

 “L'infant ha de gaudir d’una protecció especial i disposarà d’oportunitats i serveis establerts per la llei, i d’altres mitjans, a fi que pugui desenvolupar-se físicament, mentalment, espiritualment i social, d’una manera sana i normal, en condicions de llibertat i dignitat.” (Principi VIII de la Declaració dels drets dels infants).

El novè principi és el dret a l'empara:

“L'infant ha de ser protegit contra totes les formes de negligència, crueltat i explotació. No serà objecte de cap mena de tràfic. No s’haurà de consentir que l'infant treballi abans d’una edat mínima adequada; en cap cas no se l’ocuparà ni se li permetrà que s’ocupi en qualsevol tasca o feina que perjudiqui la seva salut, o que interfereixi en el seu desenvolupament físic, mental o moral”. (Principi IX de la Declaració dels drets dels infants).

1 Dia 1 Principi
Foto1 Dia 1 Principi
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona