Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 26-01-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > L’Ajuntament aprova inicialment la prestació del servei públic d’abastament d’aigua a Sant Joan de Vilatorrada
L’Ajuntament aprova inicialment la prestació del servei públic d’abastament d’aigua a Sant Joan de Vilatorrada
Tornar Tornar
16/10/2020
 

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha aprovat inicialment l’ordenança reguladora sobre la prestació del servei públic d’abastament d’aigua - la qual presta Aigües de Manresa - a Sant Joan de Vilatorrada. El Ple municipal ha aprovat la nova ordenança amb 8 vots a favor (equip de govern) i 8 en contra (grups de l’oposició sense un regidor a l’espera que arribi l’acreditació del nou membre del consistori), amb el vot de qualitat a favor de l’alcalde.

Des de l’equip de govern han assegurat que es tracta d’un mínim increment d'1,97 euros per trimestre i que serviran per a poder realitzar tot el manteniment  de la xarxa de subministrament d’aigua i clavegueram que el municipi necessita durant els pròxims anys. A més, han aclarit que és una taxa que no recapta l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, sinó Aigües de Manresa. Els grups de l’oposició han votat en bloc en contra de la proposta argumentant que es tracta d’un increment del 18% i que no és el moment per augmentar taxes. L’alcalde Jordi Solernou ha explicat que la taxa que es paga a Sant Joan de Vilatorrada és inferior a la d’altres municipis de la comarca com Manresa, Santpedor i Sant Fruitós de Bages.  

A més, l’equip de govern ha avançat durant aquest Ple extraordinari que l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada no augmentarà cap impost de caràcter municipal per aquest pròxim 2021. Per tant, les ordenances fiscals no es modificaran. El govern, format per Alternativa per Sant Joan i el Partit Socialista de Catalunya, considera que, “tot i algunes propostes que teníem sobre la taula d’incrementar les ordenances fiscals, no és el moment de dur a terme una pujada d’impostos després de les greus conseqüències econòmiques que està deixant la pandèmia de la Covid-19”. Així doncs, es mantenen un any més els mateixos impostos municipals, ja que tampoc es va produir un augment durant el passat exercici.

Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona