Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 26-01-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Detectada presència de l'insecte bernat marbrejat
Detectada presència de l'insecte bernat marbrejat
Tornar Tornar
14/10/2020
 
S'ha detectat la presència de l'insecte bernat marbrejat a la zona propera del Parc Llobet.

El bernat marbrejat (Halyomorpha halys) és una xinxa exòtica d'origen asiàtic detectat per primera vegada a Europa l'any 2004 a Suïssa i que s'ha anat propagant pel territori europeu, arribant a inicialment a Girona el 2016 i estenent-se per bona part del territori.

Es tracta d'un insecte que no produeix picadura a les persones ni els animals, ni els transmet malalties, resulta molt molest. El problema per a la ciutadania és que el bernat marbrejat té la particularitat d'hivernar dins les construccions: cases, altres edificis.... i els vehicles.

En cas de detectar-ne dins les cases, no és recomanable aplicar insecticides per la poca eficàcia d'aquests tractaments. La millor opció per reduir la seva presència és aspirar-los i submergir-los en aigua i sabó. I sobretot no s'han de retornar a l'exterior.

S'ha informat de la presència de bernat marbrejat a l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), que conjuntament amb el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), estan fent un seguiment de les poblacions d'aquest insecte i estudiant el seu comportament.
Foto: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
FotoFoto: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona