Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 18-07-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Sant Joan de Vilatorrada recull més de 12 tones de roba usada als contenidors de la Fundació Humana en el primer semestre de 2018
Sant Joan de Vilatorrada recull més de 12 tones de roba usada als contenidors de la Fundació Humana en el primer semestre de 2018
Tornar Tornar
10/07/2018
 
Aquestes xifres representen un increment del 28% respecte al mateix període de l'any passat, un fet que evidencia el clar interès dels veïns i veïnes per promoure accions de sensibilització social i mediambiental.

Els santjoanencs i santjoanenques han dipositat durant el primer semestre de l'any 2018 un total de 12.264 kg. de roba usada als contenidors instal·lats per l’ONG ‘Humana Fundación Pueblo Para Pueblo’; o el que és el mateix, fins a 25.300 peces de roba recollides.

La reutilització d’aquestes material tèxtil ha contribuït de manera significativa a protegir el medi ambient, ja que la roba recollida al municipi ha evitat que la roba acabés en un abocador per a ser incinerat, un fet que hauria provocat l'emissió de més de 38 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera. D’aquesta manera, més enllà de la seva finalitat social, aquestes actuacions també ajuden a combatre els efectes negatius del canvi climàtic.

Actualment, la Fundació Humana té instal·lats quatre contenidors a Sant Joan de Vilatorrada on els ciutadans dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals l'entitat els dóna una segona vida. A més, el servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans. 

El consistori santjoanenc vol fer un reconeixement a totes aquelles persones que fan possible aquesta recaptació de material tèxtil, i encoratja també a veïns i veïnes a seguir fent ús d'aquest servei gratuït ofert per aquesta ONG que promou la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d'ajuda local al territori més proper. Al mateix temps, l'Ajuntament agraeix esforç i participació dels santjoanencs i santjoanenques en totes les iniciatives solidaries que es duen a terme al municipi.

Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona