Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 23-02-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola encara el tram final de curs amb noves accions formatives
El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola encara el tram final de curs amb noves accions formatives
Tornar Tornar
10/05/2018
 
Els alumnes de les cooperatives escolars de les escoles Ametllers i Joncadella han adquirit nous coneixements sobre finançament i banca ètica.

Les cooperatives escolars de l’Escola Ametllers (‘CLEA.RS’ i ‘Coop Happy’) i l’Escola Joncadella (‘Joncatubers’ i ‘Joncperativa’) han dut a terme aquesta setmana una nova acció formativa en el marc del programa educatiu ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. 

Els alumnes de cinquè de primària d’ambdós centres van rebre dimecres 9 d’abril la visita d’Elisabet Duocastella, sòcia representant de Fiare Banca Ètica. La trobada va permetre introduir a les cooperatives en el procés de sol·licitud de crèdits a entitats bancàries. Així, cadascuna d’elles va donar-se a conèixer individualment, va presentar les accions realitzades, i va exposar la previsió de ventes i l’anàlisi financer amb l’objectiu de poder sol·licitar a continuació un préstec de 150€ amb un interès del 0% a Fiare Banca Ètica per finançar els seus projectes. Ara, Fiare Banca Ètica estudiarà la documentació presentada per les cooperatives i comunicarà oficialment als centres la seva decisió sobre la concessió dels préstecs.

Mentrestant, dies abans, els alumnes ja van prendre part al Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) Cal Gallifa d’un taller sobre finançament i sobre les diferents tipologies de banca, entre elles la banca ètica, amb l’objectiu de poder preparar la sessió davant dels representants de Fiare Banca Ètica.

Precedents

Per quart curs consecutiu, els centres educatius de Sant Joan de Vilatorrada prenen part del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola projecte. El primer any va participar-hi l’Escola Ametllers, el 2015 s'hi va incorporar l’Escola Collbaix, i des del 2016 també hi pren part l’Escola Joncadella. El pla implica aquest curs 2017/2018 un total de 128 alumnes entre els tres centres.


Imatge
FotoImatge
Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona