Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada es prepara per esdevenir Punt d’Informació Turística del Bages
L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada es prepara per esdevenir Punt d’Informació Turística del Bages
Tornar Tornar
19/05/2017
 

El consistori s'adhereix al programa de Punts d’Informació turística (PIT) de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de rebre l’acreditació corresponent per tal de poder oferir assessorament a turistes i visitants sobre els atractius de la comarca. 

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada participa aquest any 2017 en el programa de Punts d’Informació turística (PIT), impulsat per la Diputació de Barcelona i gestionat des del Consell Comarcal del Bages. Gràcies a aquesta adhesió el consistori esdevindrà properament un punt acreditat d’informació al visitant i turista que necessiti suport i assessorament per preparar la seva estada o visita al municipi. 

El programa preveu un procés de formació en què els nous centres i entitats col·laboradores són instruïts en els diferents aspectes que els capacitaran per poder oferir un bon servei al visitant, com ara l’atenció al client, el coneixement del territori i el coneixement del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central, un dels projectes turístics més potents del territori. 

La primera trobada d’aquest procés formatiu va tenir lloc recentment i va servir als assistents per  adquirir nocions  sobre el programa i sobre el Geoparc Mundial, així com per fer networking entre els establiments i serveis que ja són Punts d’Informació Turística i els que s’hi han adherit aquest any, com és el cas de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç. 

El regidor de Turisme, Eduard Mata, valora positivament la participació de l'Ajuntament en sessions formatives com aquesta, ja que "representen una gran oportunitat per adquirir eines amb la voluntat d'adoptar mesures de millora de la competitivitat del sector turístic santjoanenc en el desenvolupament de productes turístics locals centrats sobretot en el passat industrial i l’entorn natural, patrimonial i històric del Collbaix".

Sant Joan de Vilatorrada, present al programa PIT des del 2016

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada referma enguany, per segon any consecutiu, el seu ferm compromís amb el programa PIT; conscient de les seves potencialitats per al municipi i per al conjunt de la comarca. L’any 2016, el PIT es va estrenar amb 27 adhesions al Bages; entre elles, les de la Biblioteca municipal i l’Hostal Soler, que actualment ja ofereixen assessorament a turistes i visitants sobre els atractius de la comarca

El PIT és un programa que vol dotar la comarca del màxim nombre possible de Punts d’Informació Turística complementaris, on els turistes i visitants puguin adreçar-se per tal de rebre assessorament quant a oferta turística i suport en l’organització de la seva estada. 

La implantació d’aquest projecte, dirigit a institucions i establiments tant públics com privats, permet als participants donar resposta a les peticions d’informació turística de forma solvent, contrastada i acurada i, alhora, conèixer i establir relació amb altres equipaments turístics. En aquest sentit, Mata manifesta que "és important generar línies d'actuació comunes com a eina de projecció i atracció de visitants, ja que permetrà potenciar la difusió i promoció d'activitats de qualsevol àmbit en l'entorn del turisme".


Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona