Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 27-05-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Cloenda del curs 2017-2018 del projecte Escola Nova 21
Cloenda del curs 2017-2018 del projecte Escola Nova 21
Tornar Tornar
08/06/2018
 
Dimecres 6 de juny, el Centre Cultural El Casino de Manresa va acollir la cloenda del curs 2017-2018 del programa Escola Nova 21, impulsat conjuntament per la Diputació de Barcelona, el Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i eduCaixa; i amb la coordinació de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. 

L’acte va consistir en una xerrada-col·loqui a càrrec d’Eduard Vallory, director de l’Escola Nova 21 i president del centre Unesco de Catalunya; amb la benvinguda de la regidora d’Educació de Manresa M.Mercè Rosich; i l’assistència  de la regidora d’Educació, Mar Osete, i dels coordinadors de les xarxes locals del Bages i dels responsables de tots el centres educatius que formen part de les xarxes locals Bages Centre i Bages MMA; entre ells l’Escola Ametllers, l’Escola Collbaix i la SINS Cardener. També es va fer extensiva la convocatòria a la xerrada als centres del municipi que no formen part del projecte d’Escola Nova 21.

La jornada va servir per valorar conjuntament el desplegament d’aquesta xarxa al municipi i al conjunt de la comarca del Bages. Mar Osete, regidora d’Educació fa una valoració molt positiva de la implementació d’Escola Nova 21 a Sant Joan de Vilatorrada i assegura que “després de l’adhesió al programa de l’institut SINS CARDENER, de l’Escola Ametllers i de l’Escola Collbaix, aquests dos anys hem donat un pas endavant i hem fet una aposta molt decidida per coordinar, dinamitzar, ampliar i consolidar el programa al municipi de la mà de la Diputació de Barcelona i de la comunitat educativa”

Osete, a més, afegeix que “ens queda un any de projecte i de coordinació. Continuarem convidant a cada trobada a la resta de centres que no pertanyen al programa però que contribueixen al feedback que es porta a terme a les reunions i reben la informació del full de ruta. L’objectiu és que després de finalitzar aquests tres anys els centres obtinguin instruments per gaudir d’autonomia en els processos  de canvi, treballant en xarxa amb la resta de centres”.

En aquest sentit, el consistori va adquirir el passat mes d’abril de 2017 el compromís de coordinar la xarxa local de centres educatius que formen part d’aquest programa; formada, actualment, per l’Escola Ametllers, l’Escola Collbaix, la SINS Cardener, l’Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa, l’Escola Paidos de Sant Fruitós de Bages i l’Escola La Serreta de Santpedor. 

Així, l’Ajuntament ha estat l’encarregat d’incorporar a la xarxa local de centres aquelles institucions educatives que actualment no formen part del projecte, però que hi estan interessades i vulguin participar de les reunions informatives.  A més, també s’ha designat una tècnica municipal que exerceix les funcions de dinamitzadora per tal de poder generar sinergies adaptades a la realitat del territori. 

El programa Escola Nova 21 engloba prop de 500 centres educatius públics i concertats de tota Catalunya i que, a través d’aquest projecte, busquen superar l’actual model d’ensenyament transmissor i possibilitar, a través de tècniques educatives avançades, que els infants i joves catalans puguin gaudir a l’escola d’experiències d’aprenentatge rellevants i amb sentit que els permetin fomentar el seu esperit crític i convertir-se en persones autònomes. El programa es desplega amb una cinquantena de xarxes locals, formada cadascuna per una desena de centres que treballen de manera cooperativa. 

Imatge
FotoImatge
Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona