Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 18-06-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > L’Ajuntament endega aquest mes d’octubre la tercera convocatòria del Pressupost Participatiu
L’Ajuntament endega aquest mes d’octubre la tercera convocatòria del Pressupost Participatiu
Tornar Tornar
09/10/2018
 
Divendres 19 d’octubre, la Sala d’Actes del CIO Cal Gallifa acollirà la presentació pública del projecte en un acte obert a tota la ciutadania. Per aquesta convocatòria el consistori fa una reserva de 90.000€ perquè els santjoanencs escullin a quins projectes volen destinar aquesta partida als sectors Gallifa, Passeig del Riu i Sant Martí de Torroella i els carrers Major i Sant Mateu. 

Aquest mes d’octubre, des de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s'obre la tercera convocatòria de pressupostos participatius amb l’objectiu que la ciutadania tingui veu i vot a l’hora de decidir una part important del pressupost municipal que es dedica a inversions.

El consistori fa una reserva en el pressupost municipal de 2018 de 90.000€ perquè la ciutadania decideixi a quins projectes per als sectors Gallifa, Passeig del Riu i Sant Martí de Torroella i els carrers Major i Sant Mateu els vol destinar. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades. 

Divendres 19 d’octubre (20 h.), es farà al CIO Cal Gallifa la presentació oficial del procés. Del 22 d’octubre al 2 de novembre hi haurà la recollida de les propostes; i del 27 de novembre al 7 de desembre es podran fer les votacions. Per tal que la proposta sigui admesa i vàlida ha de complir un seguit de requisits; com ara, que no superi els 90.000€; que sigui de competència municipal, legal i viable; i que no estigui repetida. 

Les propostes es poden presentar a través del web participa.santjoanvilatorrada.cat o de forma presencial a les urnes habilitades en diferents equipaments del municipi. Abans de la fase de votació, es publicarà el llistat de les excloses i els arguments que en justifiquen l’exclusió.

El Pressupost Participatiu és un model de participació i gestió del municipi a través del qual la ciutadania proposa i decideix a què destinen aquesta part dels recursos municipals. Ramon Planell, regidor de Participació Ciutadana, assegura que “la coresponsabilització  i l’impuls d’accions que fomentin la participació ciutadana en la presa de decisions són dues prioritats d’aquest equip de govern”. En aquest sentit, Planell fa una crida a la participació “convidant als santjoanencs i santjoanenques a participar activament d’aquesta procés  que ens permetrà consensuar millores significatives en el nostre entorn més proper”

El funcionament, les propostes de la ciutadania, el resultat de les votacions i les preguntes més freqüents es podran seguir a través del web participa.santjoanvilatorrada.cat que ha habilitat l’Ajuntament per seguir l’evolució del procés. A més, per resoldre els dubtes al voltant del projecte pots adreçar un e-mail a sjvt.serveipersones@santjoanvilatorrada.cat o trucar al telèfon 93 876 42 40. 

Cartell de la convocatòria 2018 del Pressupost Participatiu
FotoCartell de la convocatòria 2018 del Pressupost Participatiu
Documents
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona