Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 17-02-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Comunicat del govern municipal sobre el trasllat dels presos polítics
Comunicat del govern municipal sobre el trasllat dels presos polítics
Tornar Tornar
04/07/2018
 
Amb l’inici del trasllat a presons catalanes dels exconsellers de la Generalitat Oriol Junqueras, Raül Romeva i Dolors Bassa; de l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; i dels activistes polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart; i amb el retorn pròxim a Catalunya dels també exconsellers Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull; l’equip de govern de Sant Joan de Vilatorrada vol manifestar que:

1. L’acostament dels presos polítics a Catalunya representa el compliment d’un dret; en cap cas una concessió política. Així, seguim rebutjant frontalment l’empresonament preventiu i l’exili forçós de tots els consellers, activistes i polítics catalans que estan sent perseguits i empresonats injustament per dur a terme allò que el mandat popular del poble de Catalunya va expressar el passat 1 d’octubre de 2017. 

2. Exigim, doncs, la llibertat immediata de tots els presos polítics: Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez; així com el retorn de tots els consellers i polítics catalans exiliats: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel.

3. Denunciem l’evident manca de separació de poders a l’Estat espanyol, la repressió i persecució patida per les institucions públiques catalanes –entre elles, els ajuntaments- i per part de la població del país, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació per part de l’Estat.

4. En aquest context, els regidors d’aquest equip de govern es posen a entera disposició d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i de les seves famílies, un cop fet oficial el seu trasllat al Centre Penitenciari de Lledoners; així com de Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull, davant el seu proper trasllat en aquest centre, en tot allò que requereixin i amb l’objectiu de seguir defensant els seus drets fonamentals, civils i polítics; i la llibertat i la democràcia.

5. En aquest sentit, també fem extensiu el reconeixement a la tasca professional, acurada i de màxim respecte i dignitat vers els interns que duu a terme el Centre Penitenciari de Lledoners i els seus professionals; així com la tasca dels cossos de seguretat dels Mossos d’Esquadra, Policia Local i Protecció Civil per garantir, vetllar i preservar la seguretat ciutadana.

6. L’equip de govern es posiciona a favor de la llibertat de reunió, d'expressió, d'associació i ideològica; i reclamem el respecte absolut  a la voluntat popular a favor de la construcció de la República Catalana. 

7. D’altra banda, condemnem enèrgicament qualsevol acte de violència i/o intimidació que atempti contra la llibertat i el dret d’expressió de qualsevol veí o veïna, amb independència del seu posicionament político-ideològic. Actituds, totes elles, que confronten el caràcter obert, acollidor, plural, pacífic i reivindicatiu del poble de Sant Joan de Vilatorrada i del conjunt de la seva ciutadania. 

8. Per tot plegat, finalment, instem a tots els veïns i veïnes i entitats a seguir defensant amb serenor i civisme, com han fet sempre fins ara, els seus drets i l’alliberament dels presos polítics i el retorn a casa dels consellers, activistes i polítics catalans exiliats.

Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona