Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > El Consell d'Infants de Sant Joan de Vilatorrada presenta el manifest 'L'escola que volem' al Parlament de Catalunya
El Consell d'Infants de Sant Joan de Vilatorrada presenta el manifest 'L'escola que volem' al Parlament de Catalunya
Tornar Tornar
12/05/2017
 

Nens i nenes del municipi, conjuntament amb els altres quatre Consells d'Infants del Bages, es van desplaçar a Barcelona per entregar a la presidenta Carme Forcadell un document que recull 34 propostes de millora del sistema educatiu a la comarca.

Una setantena d’infants de cinc Consells d’Infants del Bages, entre ells el de Sant Joan de Vilatorrada, van visitar el passat dimecres 3 de maig el Parlament de Catalunya per presentar als diputats l'escola que volen per al seu futur. Acompanyats del regidor d'Infància i Joventut, Jordi Pesarrodona, la dinamitzadora d'Infància i Joventut de Sant Joan de Vilatorrada, Carol Criado, i polítics i tècnics d'altres ajuntaments i del Consell Comarcal, l'alumnat va ser rebut per diversos parlamentaris i per la presidenta Carme Forcadell a l'hemicicle del Parlament, on els més petits van llegir el document que resumeix en 34 punts les seves demandes en l'àmbit educatiu.

'L'escola que volem' és el resultat de les trobades dels Consells d’infants del Bages, un òrgan impulsat pel Consell Comarcal en el qual hi participen enguany nens i nenes de Sant Joan de Vilatorrada, Artés, Callús, Sallent i Santpedor amb l’objectiu de recollir la veu dels infants i les seves propostes. Mobiliari renovat i més còmode, eliminar els barracons, fer més experiments, casos pràctics i activitats divertides, que cada infant marqui el seu ritme d’aprenentatge, que es tinguin en compte els seus sentiments i emocions o tenir mestres engrescats i motivats són només algunes de les demandes que es recullen en un manifest que va ser presentat anteriorment al Consell d'Alcaldes i aprovat pel ple del Consell Comarcal del Bages.

Durant la jornada, a més, els integrants dels Consells d’Infants del Bages també van visitar el Parc de la Ciutadella de Barcelona, un dels espais públics més importants de la capital de Catalunya.

Un òrgan consultiu enriquidor

El Consell Municipal d’Infants, que s'ha constituït enguany per vuitena vegada, és un òrgan que pretén donar a conèixer als adults el punt de vista dels nens i nenes, no tan sols sobre problemes d’interès estrictament infantil, sinó sobre tots els aspectes relacionats amb el poble. El Consell està format per alumnat de 5è i 6è de cadascuna de les escoles primàries, l’Escola de Música i el Centre Obert “La Cabanya” i evidencia el compromís dels infants per contribuir en la millora de la gestió del municipi.

Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona