Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 12-04-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta El Municipi > Patrimoni cultural i natural
Patrimoni cultural i natural

L’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada disposa d’un inventari de patrimoni cultural i natural efectuat l’any 2001. Aquest inventari va ser realitzat per l’empresa Arqueociència Serveis Culturals S.L., per encàrrec de l’Oficina del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, a petició de l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada.

 

El motiu del treball va ser l’interès que des de la Regidoria de Cultura de l’ajuntament de Sant Joan es va tenir per conèixer més a fons el Patrimoni Cultural del terme. Partint de la base que l’ajuntament de Sant Joan estava realitzant la Revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), es va creure oportú comptar amb una bona base informativa sobre quins eren els elements d’interès cultural del terme i en quin estat de conservació es trobaven, de cara a integrar aquesta informació dins del nou Pla General. Aquesta idea va moure a la regidoria de cultura a dirigir-se a la Diputació de Barcelona a fi de poder tenir un inventari del patrimoni cultural actualitzat.  

 

Des de l’any 2001, aquest inventari ha patit modificacions importants en la seva estructura (enderrocs d’edificacions, canvis d’ubicació, etc.) que han fet variar el nombre de fitxes totals o el contingut d’alguns camps de les mateixes.

 

Del total de fitxes de l’inventari, destaca sobretot l’àmbit del patrimoni immoble, seguit de l’immaterial, el natural, el documental i finalment el patrimoni moble. Per tipologies destaca el dels conjunts arquitectònics (sobretot les masies històriques, les fàbriques i el conjunt de cases del nucli antic). En referència a la datació, en destaca en gran part l’època contemporània (52% del patrimoni) i l’època moderna (36%). Finalment, la titularitat del patrimoni és bàsicament privada, ja que el gruix del patrimoni és de caràcter immoble integrat per masies, edificis utilitzats com a vivendes i col·lectius privades.      

 

A través de l’enllaç de la dreta podeu consultar un document en format .pdf amb el contingut de la totalitat de fitxes d’aquest inventari de patrimoni cultural i natural. Aquest text ja inclou les modificacions que ha patit aquest inventari des que es va generar i presenta per tant, la diagnosi actual del nostre patrimoni.  

 

    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona