Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 12-04-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta El Municipi > Situació geogràfica
Situació geogràfica
El municipi de Sant Joan de Vilatorrada es troba situat a 3 km. de Manresa, la capital de la comarca del Bages. L’altitud de la població és de 230 metres sobre el nivell del mar i els límits municipals són al Nord amb les poblacions de Sant Mateu de Bages i Callús, al Nord-Est amb Santpedor; a l’Est amb Sant Fruitós de Bages, al Sud-Est amb Manresa i a l’Oest amb Fonollosa.

Sant Joan de Vilatorrada voreja el riu Cardener i està envoltat pels turons de Costarrodona i Vilatorrada. Travessant el poble, de ponent a llevant, hi ha el torrent del Canigó, que ens indica amb el seu curs el turó del Collbaix, de 554 metres. Actualment a la falca d’aquest turó hi ha l’àrea d’eixamplament del poble, que està qualificada urbanísticament com a sòl urbanitzable delimitat.  

Dintre del municipi del mateix nom, han coexistit al llarg de la història dos pobles d'origen rural i agrícola: Sant Martí de Torroella, que encara conserva aquests trets, i Sant Joan de Vilatorrada, de caràcter més urbà pel seu desenvolupament industrial i de serveis.

El municipi queda ben comunicat amb Manresa, Súria i Cardona a través de la carretera local C-55. Les principals carreteres que enllacen amb Barcelona són la C-16 i la N-II. Els dos accessos directes a la carretera C-25 (Eix transversal), faciliten també una sortida ràpida del municipi (Sortida 132 Manresa Oest-Súria-Cardona-Solsona / Sortida 131 Sant Joan de Vilatorrada).
 
 
En el primer dels enllaços de la dreta podeu cercar la ruta més ràpida per arribar a Sant Joan. A través del segon enllaç podeu consultar la cartografia disponible de Sant Joan de Vilatorrada, provinent de diferents fonts d'informació (Institut Cartogràfic de Catalunya, Direcció General del Cadastre, el propi ajuntament, etc.). Aquest recull de cartografia s'emmarca dins el projecte IDEC Local, que és una iniciativa de l'AOC (Administració Oberta de Catalunya) i de les entitats que constitueixen el Consorci, Localret i Generalitat (Departament de Governació i Administracions Públiques), amb el suport tècnic de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona