Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 21-09-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta L'Ajuntament > Entitats supramunicipals > Mancomunitat Intermunicipal del Cardener
Mancomunitat Intermunicipal del Cardener
 
Objectius i funcions
 
La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener és un organisme públic supramunicipal format pels Ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Súria, Santpedor, Callús, Sant Salvador de Guardiola i Castellnou de Bages. Fou constituïda el 25 de març de l'any 2004 amb l'objectiu de facilitar la prestació de serveis de diferents àmbits als ajuntaments associats.

La Mancomunitat té per objecte conjuminar els esforços i possibilitats econòmiques dels esmentats municipis per a la creació i sosteniment de servies que, d’altra forma, seria dificultosa la seva prestació.

Organització mancomunada

 
El govern i administració de la Mancomunitat estan a càrrec del President i de la Junta de la Mancomunitat, l’un i l’altre amb les seves atribucions pròpies.

A més, la Mancomunitat comptarà amb dos vice presidents i la Comissió de Comptes, amb les funcions i atribucions regulades en els estatuts i la legislació sobre Règim Local.

El càrrec de President és per rotació cada dos anys i començant per un representant del municipi de més cens demogràfic i continuant la rotació presidencial fins a completar el cicle, en ordre de major a menor població.

La Junta de la Mancomunitat estarà composada per representants de cadascuna de les corporacions municipals integrants de la Mancomunitat i anirà en proporció al nombre d’habitants de cada municipi.

Serveis que actualment porta a terme la Mancomunitat
 
Actualment la Mancomunitat presta els següents serveis
 
Recollida i gestió de residus i neteja viària.

La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener és l’encarregada de gestionar el servei de recollida de residus (orgànica, rebuig i envasos) dels Ajuntaments que en formen part, prestada per l’empresa CESPA Ingenieria Urbana.
 
Per altra banda, l’esmentada empresa concessionària també és l’encarregada de realitzar la neteja viària.
 
Recollida de voluminosos:
 
La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener realitza la recollida de voluminosos als ajuntaments que en formen part.  Per tal de sol.licitar-la tan sols s'ha de contactar amb l'Ajuntament corresponent.
 
Grua municipal:
 
La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener presta, als ajuntaments que en formen part,  el  servei de grua per la retirada de vehicles mal estacionats i abandonats de la via pública.
 
Xec Servei:
 
El Xec Servei és un programa d'assistència als domicilis que ofereixen els ajuntaments als seus ciutadans i ciutadanes.
 
Consisteix en l'atorgament d'un val de descompte per un import de 3 euros per finançar parcialment els serveis domiciliaris de les empreses acreditades.
 
Per sol.licitar-lo cal adreçar-se als Serveis Socials de l'Ajuntament per tal de justificar que es compleixen els requisits mínims per poder accedir al programa.
 
   
 
 
 
Informació Adreça Passeig Gallifa, 1, 2ª Planta
Informació Codi postal 08250
Informació Població Sant Joan de Vilatorrada
Informació Telèfon 938 767 812
Informació Fax 938 765 066
Informació Correu electrònic mic@mintercar.org
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona